Fakultatív programok

 1. hotel-etterem-barGyümölcsbor kóstoló - A gyümölcsborok jótékony hatásáról és kellemes ízéről Ön is meggyőződhet, ha részt vesz az általunk szervezett gyümölcsbor kóstolókon! Kellemes hangulat, különleges ízek, és garantáltan hasznos információk birtokába juthat, amelyek az egészség megőrzéséhez segítik hozzá. A vendégek tanácsokat kérhetnek a gyümölcsből készíthető levek, szörpök, borok tartósítószer nélküli előállításához! A gyümölcsborok úgynevezett hideg eljárással készülnek, így vitamintartalmuk megmarad, a gyümölcs ízével és zamatával egyetemben. A gyümölcsborokat egészségmegóvó, védőitalként, gyógyitalként fogyaszthatjuk. Régi mondás: Jó bor, jó egészség! A gyümölcsbor kóstolón nem csupán gyümölcsborokat kóstolhat, megismerkedhet például zeller likőrrel, homoktövis rostos ivólével, sőt, még gyümölcs pezsgővel is! Egészségükre!
 2. Lovas sétakocsikázás - A lovak szeretete mélyen belénk van kódolva, az ember már évezredek óta megbabonázva figyeli ezeket a csodálatos állatokat és próbálja minél inkább társává tenni őket. Kedves fogatlovainkkal Ön is közelebb kerülhet a lovak világához és a természethez, Dávod utcáit és a környező határt járva. A paták ritmusos kopogása és a lovak vidám prüszkölése kiemeli a mindennapok mókuskerekéből és mosolyt csal arcára! Az eseménydúsabb túrákat kedvelőknek a falu bejárását javasoljuk, itt megtekinthetik a jellegzetes épületeket, megismerkedhetnek a falu életével, működésével, múltjával. Azoknak, akik csendesebb kikapcsolódásra vágynak a falu környékét mutatjuk meg, fogatunkkal lassan lopózva, hogy a környékbeli állatokat nem elriasztva minél több mezei nyúllal, hattyúval, récével, őzzel, rókával és különféle madárral találkozhasson a Vendégünk!
 3. Bowling - Igazi mókás szórakozás a család összes tagjának, 9-től 99 éves korig! Nem véletlenül örvend óriási népszerűségnek hazánkban és más országokban is, sőt Amerikában egész kultusza van! A játék célja az elgurított golyóval 10 bábu ledöntése, a rendszerünk a pontokat a játék ideje alatt számolja, így a bajnok kihirdetéséért nem kell bonyolult fejszámolást végeznünk. A golyókon 3 lyuk van kialakítva melyekbe az ujjakat kell bedugni, így nem is olyan egyszerű a minél nagyobb tarolás! Éttermünk kétsávos pályája izgalmas játékok helyszíne lehet jó és rossz időben egyaránt. A hozzá kapcsolódó bárban a játék hevétől kimelegedve frissítőt is fogyaszthatnak a kedves vendégek.
 4. Csónakázás a Ferenc-csatornán - A csatorna nevét I. Ferenc királyról kapta, kinek uralkodása alatt épült. Azért épült, hogy a vízi utaztatást lerövidítse, a nehezen járható, elöntött területeken való áthaladást segítse. Ez sikerült is, hiszen elkészülte után a dunai hajóútvonalat 227 km-el rövidítette meg. A Türr István Zsilip korának legmodernebb zsilipje volt, a működéséhez szükséges energiát a mellette működő vízerőmű szolgáltatja neki. A Ferenc-csatorna páratlan állat- és növényvilágával ismerkedhet meg, ha csónakázni indul. A nádban megbúvó vízi csibék, a méltóságteljes hattyúk és a színes tollruhában pompázó récék mind- mind ámulatba ejtő képet nyújtanak. Ha szerencsénk van, a kapitális méretű amúrok éppen csónakunk mellett úsznak majd el, széles hátukkal nagy hullámokat gerjesztve a vízen. Kapcsolódjon ki Ön is a páratlan vízi világban!
 5. Kerékpár túra – A kerékpározást egyre többen választják hobbijukként, ám nem mindenki tartozik a több száz kilométert tekerők táborába. Legyen Ön hétvégi kerékpározó, vagy fanatikus bringás, csodálatos és izgalmas túraútvonalakat ajánlunk Önnek a Hotel Fortunából indulva! Gyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a pihentető kerékpározásról, hiszen közelebbi célpontokon is találhatnak érdekességeket gyermek és felnőtt számára egyaránt. Ha a kerékpártúra közben frissítőre vagy harapnivalóra vágynak, piknik kosárral készülünk a társaságnak, hogy az energia garantáltan kitartson a Szállodába való visszaérkezésig!
 6. Dávodi Gyógy- és Standfürdő - A strandfürdő története egészen 1914-ig nyúlik vissza, ekkor fúrták az első nagyobb kutat ezen a területen ivóvíz biztosítás céljából. Az azóta eltelt időben kialakult a mai fürdő "őse", melyhez a legutolsó, mindent átfogó rekonstrukció 2009-ben kapcsolódott. A medencék teljes felújítása mellett ekkor került kialakításra az az élményfürdő, mely kicsik és nagyok, szülők és gyerekek számára azonnal a strandfürdő legkedveltebb helyszíne lett. Ennek az élményfürdőnek része a több különleges csúszdával rendelkező csúszdapark, a kalózhajó, mely a gyermekes családok számára a kaland élményét biztosítja, egy biztonságos fürdőkörnyezetben, valamint a legkisebbekre gondolva elkészült a gyerekpancsoló, mellyel a kisgyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a fürdőzésről és nyári hűsölésről. Így tehát valóban a teljes család megtalálhatja a családbarát fürdő keretei között az érdeklődésének megfelelő szórakozást, hiszen a hagyományos úszómedence, és a gyógyvizű medencék mellett az élményfürdő minden igényt kielégít. Amíg a nagyobbak csúszdáznak, addig a picik pancsolnak, az idősebbek a gyógyvízben pihennek, az aktív úszást kedvelők úszhatnak.

További programok a környéken

fakultativ-horgaszatSzállodánk környékén, közel s távol fantasztikus élményekkel gazdagodhat a család apraja-nagyja! Egy kis bepillantás a programlehetőségekbe, melyek megszervezésében recepciós kollégáink nagy szeretettel állnak rendelkezésükre.

 1. Gyümölcsbor kóstoló Hercegszántón
 2. Bajai városnézés idegenvezetéssel
 3. Mohács / Busó Múzeum, Busó udvar megtekintése
 4. Karapancsai Kiskastély, Vadászati Múzeum megtekintése
 5. Erdei Túra a Karapancsai Erdőtömbben- szakvezetés kérhető
 6. Erdei lovasfogatozás, vadetetés a Gemenci erdőben
 7. Kerttörténeti Tanösvény megtekintése a Karapancsai Kastély és Majorban
 8. Sétahajózás a Gemenci Vándorponttól
 9. Kölkedi Fehér Gólya Múzeum megtekintése
 10. Boki Duna Halászati bemutató
 11. Hódító Hód kenutúrák a Gemencben
 12. Miki Zoo Kolut- állatkert megtekintése
 13. Utazás a Gemenci Kisvasúttal
 14. Európa legnagyobb Mária-szobrának megtekintése Hercegszántón
 15. Horgászat
 16. Dávodi Földvári-tó madármegfigyelő túra
 17. Dávodi Falunéző túra lovasfogattal
 18. Pipacsos Ház megtekintése Dávodon
 19. Vadászat
 20. Mohácsi Nemzeti Emlékhely megtekintése
 21. Paintball