Programok

Fakultatív programok

 1. Lovas sétakocsikázás – A lovak szeretete mélyen belénk van kódolva, az ember már évezredek óta megbabonázva figyeli ezeket a csodálatos állatokat és próbálja minél inkább társává tenni őket. Kedves fogatlovainkkal Ön is közelebb kerülhet a lovak világához és a természethez, Dávod utcáit és a környező határt járva. A paták ritmusos kopogása és a lovak vidám prüszkölése kiemeli a mindennapok mókuskerekéből és mosolyt csal arcára! Az eseménydúsabb túrákat kedvelőknek a falu bejárását javasoljuk, itt megtekinthetik a jellegzetes épületeket, megismerkedhetnek a falu életével, működésével, múltjával. Azoknak, akik csendesebb kikapcsolódásra vágynak a falu környékét mutatjuk meg, fogatunkkal lassan lopózva, hogy a környékbeli állatokat nem elriasztva minél több mezei nyúllal, hattyúval, récével, őzzel, rókával és különféle madárral találkozhasson a Vendégünk!
 2. Bowling – Igazi mókás szórakozás a család összes tagjának, 9-től 99 éves korig! Nem véletlenül örvend óriási népszerűségnek hazánkban és más országokban is, sőt Amerikában egész kultusza van! A játék célja az elgurított golyóval 10 bábu ledöntése, a rendszerünk a pontokat a játék ideje alatt számolja, így a bajnok kihirdetéséért nem kell bonyolult fejszámolást végeznünk. A golyókon 3 lyuk van kialakítva melyekbe az ujjakat kell bedugni, így nem is olyan egyszerű a minél nagyobb tarolás! Éttermünk kétsávos pályája izgalmas játékok helyszíne lehet jó és rossz időben egyaránt. A hozzá kapcsolódó bárban a játék hevétől kimelegedve frissítőt is fogyaszthatnak a kedves vendégek.
 3. Csónakázás a Ferenc-csatornán – A csatorna nevét I. Ferenc királyról kapta, kinek uralkodása alatt épült. Azért épült, hogy a vízi utaztatást lerövidítse, a nehezen járható, elöntött területeken való áthaladást segítse. Ez sikerült is, hiszen elkészülte után a dunai hajóútvonalat 227 km-el rövidítette meg. A Türr István Zsilip korának legmodernebb zsilipje volt, a működéséhez szükséges energiát a mellette működő vízerőmű szolgáltatja neki. A Ferenc-csatorna páratlan állat- és növényvilágával ismerkedhet meg, ha csónakázni indul. A nádban megbúvó vízi csibék, a méltóságteljes hattyúk és a színes tollruhában pompázó récék mind- mind ámulatba ejtő képet nyújtanak. Ha szerencsénk van, a kapitális méretű amúrok éppen csónakunk mellett úsznak majd el, széles hátukkal nagy hullámokat gerjesztve a vízen. Kapcsolódjon ki Ön is a páratlan vízi világban!
 4. Kerékpár túra – A kerékpározást egyre többen választják hobbijukként, ám nem mindenki tartozik a több száz kilométert tekerők táborába. Legyen Ön hétvégi kerékpározó, vagy fanatikus bringás, csodálatos és izgalmas túraútvonalakat ajánlunk Önnek a Hotel Fortunából indulva! Gyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a pihentető kerékpározásról, hiszen közelebbi célpontokon is találhatnak érdekességeket gyermek és felnőtt számára egyaránt. Ha a kerékpártúra közben frissítőre vagy harapnivalóra vágynak, piknik kosárral készülünk a társaságnak, hogy az energia garantáltan kitartson a Szállodába való visszaérkezésig!
 5. Dávodi Gyógy- és Standfürdő – A strandfürdő története egészen 1914-ig nyúlik vissza, ekkor fúrták az első nagyobb kutat ezen a területen ivóvíz biztosítás céljából. Az azóta eltelt időben kialakult a mai fürdő “őse”, melyhez a legutolsó, mindent átfogó rekonstrukció 2009-ben kapcsolódott. A medencék teljes felújítása mellett ekkor került kialakításra az az élményfürdő, mely kicsik és nagyok, szülők és gyerekek számára azonnal a strandfürdő legkedveltebb helyszíne lett. Ennek az élményfürdőnek része a több különleges csúszdával rendelkező csúszdapark, a kalózhajó, mely a gyermekes családok számára a kaland élményét biztosítja, egy biztonságos fürdőkörnyezetben, valamint a legkisebbekre gondolva elkészült a gyerekpancsoló, mellyel a kisgyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a fürdőzésről és nyári hűsölésről. Így tehát valóban a teljes család megtalálhatja a családbarát fürdő keretei között az érdeklődésének megfelelő szórakozást, hiszen a hagyományos úszómedence, és a gyógyvizű medencék mellett az élményfürdő minden igényt kielégít. Amíg a nagyobbak csúszdáznak, addig a picik pancsolnak, az idősebbek a gyógyvízben pihennek, az aktív úszást kedvelők úszhatnak.

További programok a környéken

fakultativ-horgaszat

Szállodánk környékén, közel s távol fantasztikus élményekkel gazdagodhat a család apraja-nagyja! Egy kis bepillantás a programlehetőségekbe, melyek megszervezésében recepciós kollégáink nagy szeretettel állnak rendelkezésükre.

 1. Bajai városnézés idegenvezetéssel
 2. Mohács / Busó Múzeum, Busó udvar megtekintése
 3. Karapancsai Kiskastély, Vadászati Múzeum megtekintése
 4. Erdei Túra a Karapancsai Erdőtömbben- szakvezetés kérhető
 5. Erdei lovasfogatozás, vadetetés a Gemenci erdőben
 6. Kerttörténeti Tanösvény megtekintése a Karapancsai Kastély és Majorban
 7. Sétahajózás a Gemenci Vándorponttól
 8. Kölkedi Fehér Gólya Múzeum megtekintése
 9. Boki Duna Halászati bemutató
 10. Hódító Hód kenutúrák a Gemencben
 11. Miki Zoo Kolut- állatkert megtekintése
 12. Utazás a Gemenci Kisvasúttal
 13. Európa legnagyobb Mária-szobrának megtekintése Hercegszántón
 14. Horgászat
 15. Dávodi Földvári-tó madármegfigyelő túra
 16. Dávodi Falunéző túra lovasfogattal
 17. Pipacsos Ház megtekintése Dávodon
 18. Vadászat
 19. Mohácsi Nemzeti Emlékhely megtekintése
 20. Paintball